Cum arata noul "AIR FORCE TRAIAN". Avionul Airbus A 310 poate fi utilizat ca aeronava prezidentiala cel putin 10 ani

Data publicarii: 03-12-2010 | Lifestyle
Avionul prezidential romanesc, Boeing 707, denumit "Carpati", al companiei Romavia, care a transportat patru sefi de stat, a fost tras pe dreapta din cauza vechimii si a zgomotului produs. "Air Force One-ul" romanesc, care a transportat presedintii Romaniei timp de peste 36 de ani, a fost inlocuit cu unul dintre cele doua aeronave Airbus A 310, aflate in flota TAROM.

 In prezent, seful statului beneficiaza de un nou avion prezidential, construit in 1991, echipat cu sisteme de comunicatii, siguranta si securitate. In noul avion prezidential, presedintele Traian Basescu beneficiaza de un dormitor, un dus si un birou de lucru. Singura problema a noului avion prezidential este ca nu poate sa efectueze un zbor transatlantic, daca are mai mult de 70 de pasageri la bord. Mobilierul din avion, patul, fotoliile si mesele sunt construite pe structura din aluminiu.

 "Air Force One-ul" romanesc, respectiv aeronava Boeing 707, fabricata in 1974, ar fi trebuit inlocuit de la 1 aprilie 2003, sustin specialistii din aviatia civila. "Avionul Boeing 707 are peste 14.000 de ore de zbor si a implinit 36 de ani in acest an. Este unul dintre cele mai vechi aeronave din Europa si din lume,  utilizat de presedintele unei tari. Acest tip de aeronava, Boeing 707, este din anii '60-'70, dar americanii le-au recuperat si au pus pe ele sistemul AWACS, sisteme care acum sunt folosite ca si comandamente aeropurtate si se preteaza la alimentarea in aer", ne-a explicat fostul director al Aviatiei Civile, Sorin Stoicescu.
Integral in Puterea.ro